''Kevin Durant Pes Etmeyecegiz''

3 Temmuz Pazar 2011

sefadurmaz.com/DışHaberler

İki kez NBA'de en skorer oyuncu olan Kevin Durant, daha iyi bir anlaşma gelene kadar kararlarından vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Oklahoma City Thunder forması giyen Kevin Durant, NBA'in resmi olarak lokavt'a gitmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.NBA'in sahiplerinin kendilerini dinlemeleri gerektiğini belirten Durant, ligin ilk birkaç ayının oynanmayacak olmasına rağmen oyuncular birliğinin dayanışmasına desterk verdi.

2 günlük Genç
Basketbol Kampı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kevin Durant, "Yapmamız gereken şeyin arkasında duracağız. Ne kadar sürerse sürsün. Lokavt ne kadar sürerse sürsün biz ayakta duracağız ve pes etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Lig yönetimi cuma günü saat 12:01 itibari ile futbolcular için
Lokavt olacağını açıklamış, Komisyon vekili Adam Silver da yaptığı açıklamada, "Ortak Pazarlık Anlaşması takımlarımıza büyük paralar kaybettiren bozuk bir sistem yarattı" ifadelerini kullanmıştı.

Ligin belki de aralık veya ocak ayına kadar, ekim ayındaki
NBA maçkarı risk içerisinde, olacağının farkında fakat oyuncular kendilerinin adil olduğunu düşündükleri Ortak Pazarlık Anlaşmasını değiştirmemek istiyorlar.

Durant bu konu ile ilgili olarak AP Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Ortak Pazarlık Anlaşması'nın önceki çalışma şekli bizim gerçekten beğendiğimiz bir şeydi. Bunu değiştirmeye gerek yok. Her şey bizim için ve lig için güzel gidiyor. Gelir ve bunun gibi şeyler hakkında endişe var. Biz bu şekil ile devam etmek istiyoruz ama takım sahipleri de farklı bir yol izlemek istiyorlar. İyi bir anlaşma ortaya çıkana kadar bir kararımıza sadık kalacağız" dedi.

Durant, Oyuncular Birliği ile birlikte toplantıda yer alamadığından dolayı çok üzgün olduğunu söyledi.Sezon sonrası zorluklarından dolayı katılımı gerçekleştiremeyen Durant'in yerini tecrübeli isim Nick Collison doldurdu.

Kulüp sahiplerinin kendilerini dinlemesi gerektiğini söyleyen Durant, "Biz sadece kulüp sahiplerinin bizi dinlemesini ve bizin onlar için oynayıp, onları en doğru şekilde temsil ettiğimizi bilmelerini istiyoruz. Umarım bir çözüm bulunur" diye konuştu.

Oyuncular Birliği ile
NBA arasında yapılan son görüşmenin oldukça yavaş gittiğini söyleyen Durant, gelecek sezonu kurtarmak için iki tarafından hızlı hareket edeceğini söyledi.

Durant açıklamasında, "Bizim bütün yapabileceğimiz sadece her şeyin çabuk sonuçlanması için dua etmek ve yapmamız gereken şeye devam etmek ve taraftarların daha fazla üzülmemesini sağlamak. Eğer basketbol oynayamazsak, oyuncular olarak bizim de acı çekeceğimizi düşünüyorum. Şuan koçlarımla konuşamamak zaten benim canımı acıtıyor."

"Çok zor olacak ama bu bizim çözmemiz gereken bir durum ve umarım süreç boyunca beraberce hareket ederiz" şeklinde konuştu.

Kaynak:
Copyright 2011 by The Associated Press

Yorumlar

Popüler Yayınlar